INDIVIDUELE BEGELEIDING VOOR VOLWASSENEN


Heb je behoefte aan rust? Aan een leven waarin je niet meer geleefd wordt, maar zelf kunt kiezen wat je met je kostbare tijd en energie doet?

Zou je flexibeler en veerkrachtiger in het leven willen staan en beter om te kunnen met vervelende situaties die in je leven gebeuren?

En wil je onderzoeken wat je echt wil en weten hoe je dit ook daadwerkelijk in je leven vorm kunt geven?

 

HERKEN JE JE IN 1 OF MEERDERE VAN DE VOLGENDE BESCHRIJVINGEN?


-> Je het het gevoel dat je wordt geleefd
-> Je MOET heel veel en hebt het altijd druk
-> Je zit in je hoofd en piekert veel
-> Je bent vaak moe
-> Het lukt je niet goed om te genieten
-> Je bent perfectionistisch
-> Je bent angstig, terwijl je met je gezonde verstand weet dat die angst niet nodig is
-> Je merkt dat je regelmatig gefrustreerd reageert op anderen
-> Je wordt soms gek van die kritische stem in je hoofd
-> Je vindt het lastig om keuzes te maken
-> Je bent onzeker
-> Je vindt het lastig om je grenzen aan te geven
-> Je mist plezier in je leven
-> Je wil het graag anders doen, maar weet niet goed hoe je dit omzet in concrete actie

IS HET ANTWOORD JA?

 

Laat ik dan beginnen met zeggen dat je niet de enige bent. In deze tijd lopen hier veel mensen tegenaan. De huidige tijd vraagt veel van ons. We hebben vaak een vol leven, waarin we veel doen en willen. We worden overladen met informatie en keuzes. Iedereen heeft een mening en zelfs de media zegt wat wel en niet goed voor ons zou zijn en welke keuzes we zouden moeten maken. We willen het graag goed doen. Voor onze familie, eventueel partner en kinderen, onze vrienden, onze baas. Oh ja, en we willen ook goed zorgen voor onszelf.

Maar wacht even.. Het is toch jouw leven? Waar doe je nou goed aan? Wat past bij jou? Wat wil jij? Wat voelt ècht goed? En àls je dat al weet, hoe creeer je dat dan in jouw leven?

Helaas gebeuren er ook dingen in ons leven waar we geen grip op hebben en die ons flink laten wankelen. Soms zie je het aankomen, maar soms zijn het gebeurtenissen die onverwachts op je pad komen. Het zijn ervaringen die je niet zomaar opzij kunt zetten. Ze roepen veel (vaak ook verschillende) gevoelens op. Het kan je zo nu en dan zelfs overspoelen. Het valt niet altijd mee om hiermee om te gaan. Om hier echt ruimte voor te maken.

En dan dat hoofd. Al die gedachten! De hele dag door gaan er allerlei gedachten door ons heen. Volgens onderzoeken heeft ieder mens zo'n 40.000 tot 60.000 gedachten per dag. Als je ervan uitgaat dat we ongeveer acht uur slapen, heb je per ‘wakker uur' ongeveer 3.000 gedachten. Dat zijn ruim 50 gedachten per minuut! En dan te bedenken dat van nature ongeveer 70% van onze gedachten negatief geladen is... Natuurlijk hebben we belangrijke en zinvolle gedachten, maar we hebben ook veel onbelangrijke en vooral niet helpende en zelfs belemmerende gedachten. Soms lukt het om je gedachten te sturen, maar feit blijft dat je uiteindelijk geen controle hebt over je gedachten. Probeer maar eens NIET te denken aan een blauwe olifant. Waar denk je dan juist WEL aan?

 

HET KAN ANDERS!Wil jij een leven waarin:

-> Je minder MOET en juist meer MAG?
-> Je niet streeft naar perfectie (aangezien perfect niet bestaat)?
-> Je niet zo'n last meer hebt van dat drukke hoofd?
-> Je minder angstig bent?
-> Je vaker dingen doet waar je blij van wordt?
-> Je minder piekert en stress ervaart?
-> Je makkelijker de keuzes kunt maken die voor jou goed voelen?
-> Je vaker voor jezelf opkomt?
-> Je geen "ja" zegt als je "nee" bedoelt, maar je je grenzen aangeeft en daarvoor blijft staan?
-> Je beter om kunt gaan met situaties die je niet kunt veranderen?

 

IK WIL DAT HET BIJ MIJ OOK ANDERS WORDT!


ACT, oftewel Acceptance and Commitment Therapy


Begeleiding bij Mijn Beppie is gebaseerd op ACT. Dit staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Hierbij is een belangrijk verschil met veelvoorkomende begeleiding en therapie (zoals CGT, oftewel Cognitieve Gedrags Therapie). ACT is een op mindfulness gebaseerde aanpak, gericht op gedragsverandering. De kern van ACT is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven.​ Accepteren wat buiten je macht ligt en je verbinden aan hetgeen je echt belangrijk vindt en je leven verrijkt. Je leert je te richten op zaken die je op directe wijze kan beïnvloeden, zoals je eigen gedrag, in plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn, zoals je emoties en gedachten. Het doel is het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit. Hoe flexibeler je bent, hoe makkelijker je om kan gaan met de vervelende ervaringen die je op je pad tegenkomt en hoe beter je in staat bent je leven in te vullen op basis van de dingen die waardevol zijn voor jou.

ACT bestaat uit zes kernaspecten. Dit zijn ze in het kort uitgelegd.
ACCEPTATIE

DEFUSIE


HIER & NU

ZELF-ALS-CONTEXT


WAARDEN

TOEGEWIJD HANDELEN