INDIVIDUELE BEGELEIDING VOOR KINDEREN EN JEUGD


Zit je kind niet goed in zijn of haar vel? Gun je je kind dat het minder piekert, een positiever zelfbeeld krijgt en/of anders kan omgaan met emoties?

Wil je je kind helpen door hem of haar op een luchtige manier en met humor hiermee aan de slag te gaan?

Iedere ouder wil het liefst dat zijn kind gelukkig is, graag naar school gaat en gezellig met vriendjes en vriendinnetjes speelt. Het kan soms echter anders zijn. Je merkt dan dat je kind niet lekker in zijn vel zit. Je hebt zelf van alles al geprobeerd om je kind te helpen, maar niets lijkt te werken. Soms spelen er belangrijke dingen in het leven van het kind waar het aan zou kunnen liggen, zoals een scheiding, het overlijden van een familielid, maar soms kun je het ook gewoon niet duiden. Je zou willen dat je kind kon vertellen wat hem dwars zit en/of nodig heeft, maar dit is vaak niet zo gemakkelijk.


ACT4kids-coaching (Acceptance and Commitment Therapy speciaal voor kinderen en jeugd) is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kan een kind helpen als het bijvoorbeeld:

-> onzeker is
-> heel erg verlegen is
-> heel veel piekert en zich zorgen maakt over van alles en nog wat
-> moeite heeft met emoties
-> onverklaarbare buikpijn heeft
-> weer in bed plast
-> vaak verdrietig is
-> (faal)angstig is
-> moeite heeft met het maken of houden van vriendjes/vriendinnetjes
-> last heeft van driftbuien
-> een scheiding moet verwerken
-> gepest wordt

Samen gaan we aan de slag door middel van gesprekjes, oefeningen en spelletjes die aansluiten op de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau van uw kind. We ontdekken ‘Het Uiltje’ (het kritische en soms angstige stemmetje in ons hoofd), doen ‘Hart-oefeningen’ (wat vind ik belangrijk, wat doe ik het liefst?), leren ‘De Kat’ kennen (de kat is doelgericht en vastberaden en vooral ook nieuwsgierig, maar de kat leert ons ook goed te zorgen voor onszelf en voor anderen), en nog veel meer!


ACT4kidsKinderen leren door ACT4kids op jonge leeftijd zichzelf los te zien van hun gedachten en gevoelens. Daarnaast groeien ze op met het besef dat alles wat er om hen heen en in zichzelf plaatsvindt, met elkaar verbonden is en daarin een functie heeft.